«Moje mjesto pod suncem» je program dviju udruga, Šarolije i Centra za kulturu dijaloga, koji je osmišljen kako bi djeci lošijeg socio-ekonomskog položaja osigurao poticajno okruženje u kojem bi imali priliku sudjelovati u besplatnim aktivnostima kakve im njihovi roditelji nisu u mogućnosti pružiti.
Ovim putem traže marljive i pouzdane volonterke i volontere svih dobnih skupina koji bi postali dijelom njihovog kreativnog tima i pomogli u provođenju  radionica za klince i klinceze od 5 do 12 godina. Jedan od primarnih kriterija izbora volontera su iskustvo u radu s djecom i spremnost na dugoročan kontinuiran volonterski angažman. Prednost imaju osobe sa završenim učiteljskim fakultetom, pedagozi i osobe srodnih zanimanja.

Zašto volontirati u programu «Moje mjesto pod suncem»?

  • steći ćete izvanredno iskustvo rada s djecom;
  • razvit ćete nove vještine i steći nova znanja;
  • upoznat ćete divne druge ljude koji vole volontirati;
  • dobit ćete potvrdu o kompetencijama stečenim kroz volontiranje;
  • korisno ćete provesti slobodno vrijeme;
  • omogućit ćete djeci da se barem na trenutak osjećaju prihvaćenim u društvu;

Ove školske godine traže Čuvare/ice ureda.
Posao čuvara/ica ureda se sastoji od:
1. brige o djeci (dočekati djecu, komunikacija s roditeljima, do početka aktivnosti biti s djecom u istoj prostoriji s djecom, ako je moguće uključiti ih u aktivnost, ako nije brinuti o ravnoteži u grupi);
2. briga o volonterima koji izvode aktivnost i prostoru (doći 15 minuta prije početka aktivnosti, pripremiti i pospremiti prostor (donijeti vodu, napravit sok, pripremiti grickalice, upaliti/ ugasiti grijanje, provjetriti, oprati suđe pospremiti stolove….), ukoliko se volonter koji izvodi aktivnost nije pojavio na vrijeme, nazvati ga i provjeriti o čemu se radi, ukoliko je izvoditelju aktivnosti potrebna asistencija, a obavljene su sve prethodno nabrojane aktivnosti može se uključiti u tekuću aktivnost);
Ukoliko imate tjedno par sati za  divne klince iz programa, javite se! Prijavu možete izvršiti tako da popunite Prijavnicu za volontere, a sve informacije možete dobiti mailom na cekaderi@gmail.com .