Društvo za istraživanje i potporu – DIP poziva volonterke i volontere na volontiranje u programu “Laboratorij životnih vještina prijatelji” – družite se s djecom i mladima s teškoćama u razvoju i drugim rizicima. Svatko tko zna koliko je važno imati socijalnu podršku može biti mentor/ica, uz edukaciju udruge Društvo za istraživanje i potporu. Ovisno koliko imate slobodnog vremena i koje interese imate, možete se uključiti u različite aktivnosti s različitim intenzitetom.

Možete usrećiti mnoge članove DIP-a i to na različite načine:
1. volonteri/mentori: dugotrajno volontiranje, individualni i grupni rad sa štićenikom, jednom tjedno (od 1 do 3 sata) u paru, te najmanje jednom mjesečno u grupnim aktivnostima:
2. pričuvni mentori/ volonteri: volonteri koji su educirani za mentore, ali trenutno nemaju štićenika (volontiraju na grupnim aktivnostima, pridružuju se paru povremeno i sl.) volontiraju na drugim poslovima te sudjeluju u radu udruge na drugim projektima – rad je najmanje jednom mjesečno na grupnim aktivnostima, po potrebi i volji više, zamjenjuju mentore kada oni odustanu ili ne mogu izvršavati preuzete obaveze;
3. ostali volonteri koji  se priključuju na povremenim akcijama ili drugim projektima (poput istraživanja, terapijskog jahanja, edukacija za mlade) i drugim aktivnostima (građanske akcije) koje organizira DIP ili koje DIP provodi u partnerstvu s drugim udrugama.

Prijavu možete izvršiti na web stranici tako da popunite Prijavnicu za volontere , a informacije možete dobiti mailom na volonteri2016@gmail.com i telefonskim putem, nazovite ili pošaljite sms na tel. 091 455 0758 – “projekt Prijatelji”, iz udruge DIP će vas kontaktirati čim budu u mogućnosti.