Krajem svibnja završila je nacionalna kampanja “Hrvatska volontira” koja se 14 godina u nizu održava u brojnim gradovima i općinama diljem Hrvatske.

Ovogodišnji cilj kampanje bio je usmjeren na podizanje svijesti javnosti o važnosti volontiranja i osobnog angažmana građana u doprinosu vrijednostima Europske unije, uz isticanje ključne uloge volontiranja. Brojne organizacije i volonteri kroz kampanju su isticali vrijednosti poput ljudskog dostojanstva, slobode, demokracije, jednakosti, vladavine prava, ljudskih prava i solidarnosti, a koje su temeljne vrijednosti Europske unije.

Ove godine, kampanja je okupila 155 organizatora volontiranja, koji su u 68 gradova i općina proveli 215 volonterskih aktivnosti. Ukupno 3. 546 volontera poklonilo je 23. 862 volonterska sata svojim zajednicama.
Na području djelovanja Regionalnog volonterskog centra Rijeka koje obuhvaća Primorsko – goransku, Istarsku, Ličko –senjsku i Karlovačku županiju, 38 organizatora volontiranja provelo je 59 volonterskih akcija, uključilo se 839 volonterke i volontera koji su nam poklonili 4 262 volonterskih sati.

,Video kampanje dostupan je ovdje.
Izvještaj sa svim aktivnostima kampanje pronađite ovdje.