Hrvatska mreža volonterskih centara od 2011. godine organizira manifestaciju pod nazivom Hrvatska volontira, kojom se na nacionalnoj razini nastoji mobilizirati velik broj organizatora volontiranja i volontera kako bi se istaknuo ogroman značaj volontiranja za razvoj suvremenog demokratskog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojem se takav doprinos cijeni i vrednuje.

Ovogodišnja manifestacija održana je od 22. do 27.05.2017. godine te je okupila 156 organizatora volontiranja koji su u 55 gradova proveli 269 volonterskih aktivnosti kako bi svojim doprinosom potakli izgradnju sretnije i bolje zajednice. Ukupno 4.059 volontera poklonilo je 15.505 volonterskih sati svojim zajednicama.

Tema ovogodišnje manifestacije bila je povezana uz aktualne društvene događaje kako bismo ukazali da volontiranjem svakodnevno možemo birati zajednicu u kakvoj želimo živjeti. Demokraciju treba živjeti svaki dan, ne samo u vrijeme izbora, a jednu od osnovnih vrijednosti demokracije predstavljaju građani koji se aktivno uključuju u sva područja društvenog djelovanja. Volonteri nisu samo pomagači, oni su i pokretači i nositelji pozitivnih promjena. Fenomen volontiranja čini nas osjetljivijima za drugo i drugačije i snažnijima u opredjeljenju za kreiranje promjena u društvu, humanizam i održivi razvoj društva.

Hvala svima koji su se odazvali pozivu, dali podršku manifestaciji i svojom pozitivnom energijom zavolontirali Hrvatsku!

Više informacija o organizatorima i rezultatima manifestacije pronađite ovdje:

o Hrvatskoj mreži volonterskih centara

o rezultatima manifestacije Hrvatska volontira 2017.

Dok čekamo završavanje filmća o ovogodišnjoj manifestaciji podsjetite se kako je izgledala Hrvatska volontira 2016.