Španjolska organizacija “Prijatelji latinskog jedra” (Asociación Amigos de la Vela Latina) traži jednog volontera/ku iz Hrvatske za sedmomjesečno volontiranje u Cartageni, Španjolska (od 01.02. do 31.08.) na aktivnostima vezanim uz obrazovanje, aktivnosti na otvorenom (prije svega odnose se na plovidbu, more i obalno područje), integraciju mladih, grupnu dinamiku i drugo. Volontiranje se organizira preko Europske volonterske službe, u Hrvatskoj, partner navedenoj španjolskoj organizaciji je udruga Carpe Diem iz Karlovca.

Volonteri/ke će aktivno sudjelovati u događajima koje organizacija organizira, kao što su regata, jedrenja, izleti, radionice, fotografiranje natjecanja, grupne dinamike za mlade i djecu. U regatama i drugim događanjima, volonteri/ke će biti dio organizacijskog tima, ali će također imati mogućnost jedriti i uživati u događaju. Ostale aktivnosti su prijevod web stranice, popravak brodova i čišćenje plaža i obala koje su dostupne samo brodom.
Volonteri/ke bi trebali biti zainteresirani za nautičke sportove, aktivnosti na otvorenom i putovanja. Radit će samostalno, a neki od zadataka i projekata mogu sami izabrati i prilagoditi vlastitim interesima. Poznavanje španjolskog jezika nije uvjet, organizacija će osigurati tečaj jezika
Zainteresirani/ne moraju poslati životopis, motivacijsko pismo i kontakt podatke na: amigosvelalatina@gmail.com prije 20. travnja 2014. (taj dan uključen), na španjolskom ili engleskom jeziku. Više informacija o ovom angažmanu dostupno je u Pozivu volonterima.