Mjesec dana prije obilježavanja 5.12. Međunarodnog dana volontera, obilježavamo 5.11. Međunarodni dan koordinatora volontera! Uloga koordinatora volontera zahtjevna je i ključna u svakom volonterskom programu. Može se reći da je koordinator volontera  jedna uloga s puno šešira, odnosno, ta uloga je vrlo zahtjevna i osobe koje ju obavljaju rade značajan i važan posao koji zahtjeva mnoge vještine i znanja te kontinuirano učenje. 

Ove godine, uz moto “Što je sljedeće?” (eng. What’s Next?), možemo samo apostrofirati važnost vaše uloge i vaših nastojanja da volontiranje ostane sastavni dio vaših udruga i ustanova te školske svakodnevnice. Ova izazovna i nadasve nova vremena pokazala su nam koliko su solidarnost, povezanost i uključenost svih građana i građanki važne, koliko je u djecu i mlade važno ulagati i učiti ih djelovanju.

Svjesne smo da vam prethodni mjeseci nisu bili nimalo laki i jednostavni za rad, a predstojeći mjeseci donose neizvjesnost i nesigurnost. Upravo zbog toga držimo važnim zahvaliti vam se što ustrajete u ovim teškim i izazovnim vremenima, što i dalje “gurate” vaše volonterske programe u nekom od mogućih oblika i obima, vodeći se pritom sigurnošću i zdravljem vaših volonterki i volontera, učenika i učenica, ali i vaših korisnika i korisnica.  Društvenu bliskost koju pokušavate osigurati i poticati kroz volontiranje, u obliku i mjeri u kojem je ono trenutno moguće, vjerujemo da imaju utjecaj na zdrav i kvalitetan život i rad svih nas.

Hvala vam na tome!