Projekt ‘Razmišljajmo održivo – učimo mlade za održivi razvoj zajednice’ usmjeren je osnaživanju doprinosa udruga održivom razvoju obukom srednjoškolaca o načelima održivog razvoja i poticanjem uključivanja mladih u život lokalne zajednice u Zagrebu, Rijeci, Splitu i Osijeku.

Kako bi se razvile kompetencije nastavnika i učenika te uključili srednjoškolci u održivi razvoj lokalnih zajednica, ali i osnažilo partnerstvo udruga, škola i lokalne zajednice predviđene su aktivnosti: 1) Akademija održivog razvoja za nastavnike, 2) Radionice o održivom razvoju za učenike, 3) Radionice o volonterstvu i volonterske aktivnosti u zajednici, 4) Osmišljavanje edukativnih materijala i dramskih metoda te 5) Aktivnosti podizanja svijesti o važnosti globalnih ciljeva održivog razvoja.

Nositelj projekta je udruga ODRAZ – Održivi razvoj zajednice iz Zagreba, dok su partneri na projektu Udruga ˝MI˝ iz Splita, Volonterski centar Osijek, I. gimnazija Osijek, Privatna umjetnička gimnazija s pravom javnosti iz Zagreba, Škola za dizajn, grafiku i održivu gradnju iz Splita te Udruga za razvoj civilnog društva SMART iz Rijeke.

Projekt traje od 1. srpnja 2019. do 30. lipnja 2021.

Projekt je 90% sufinanciran kroz Švicarsko-hrvatski program suradnje kao podrška osnaživanju doprinosa organizacija civilnoga društva obrazovanju za održivi razvoj za unaprjeđenje ekonomske i socijalne kohezije u iznosu od 1.294.414,66 Kn.