Dipovci i dipovke pozivaju studente i studentice da se pridruže nastojanjima da pomaknu granice i smanje društvenu isključenost skupina s manje mogućnosti. Pridružite im se u radu s djecom i mladima s teškoćama, za koje provode mentorski program Laboratorij životnih vještina “Prijatelji. Cilj  djelovanja Društva za istraživanje i potporu DIP je unaprjeđenje životnih mogućnosti za skupine s manje mogućnosti, a posebno su orijentirani na djecu i mlade s teškoćama.

Volontirajte u programu “Laboratorij životnih vještina Prijatelji” – družite se s djecom i mladima s teškoćama u razvoju i drugim rizicima, steknite stručne i ključne kompetencije za cjeloživotno učenje!

Kakve su volonteri i volonterke potrebni?

Svatko tko zna koliko je važno imati socijalnu podršku može biti mentor/ica, uz DIP-ovu edukaciju! Ovisno koliko imate slobodnog vremena i koje interese imate, možete se uključiti u različite aktivnosti s različitim intenzitetom. Možete usrećiti mnoge članove DIP-a i to na različite načine.

Možete postati:

  1.  Volonteri/mentori, studenti bilo kojeg studija: dugotrajno volontiranje, individualni i grupni rad sa štićenikom, jednom tjedno (od 1 do 3 sata) u paru, te najmanje jednom mjesečno u grupnim aktivnostima.
  2. Pričuvni mentori/ volonteri: studenti koji su educirani za mentore, ali trenutno nemaju štićenika (volontiraju na grupnim aktivnostima, pridružuju se paru povremeno i sl.), volontiraju na drugim poslovima te sudjeluju u radu udruge na drugim projektima – rad je najmanje jednom mjesečno na grupnim aktivnostima, po potrebi i volji više, zamjenjuju mentore kada oni odustanu ili ne mogu izvršavati preuzete obaveze.
  3. Volonteri koji se priključuju na povremenim akcijama ili drugim projektima (poput istraživanja) i drugim aktivnostima (građanske akcije) u kojima sudjeluje udruga u partnerstvu s drugim udrugama.

Što rade? Druže se, njeguju prijateljstvo i toleranciju, idu u kino i kazalište, organiziraju grupne aktivnosti poput likovno-  kreativnih radionica,  posjeta sajmovima i obilježavanju važnih dana za mlade, sudjeluju na simpozijima (znanstvenim, stručnim i popularnim), pomažu drugima (volontiranje sa štićenicima na Homo si teć, Zelenoj čistki i slično), idu organizirano na utakmice,  na plivanje i terapijsko jahanje i mnoge druge aktivnosti.

Za svakog volontera izrađuje se plan volontiranja, prema interesima i mogućnostima, DIP izdaje i potvrdu o volontiranju, a za dugotrajno volontiranje i Potvrdu o  kompetencijama stečenim kroz volontiranje.

Želite li sudjelovati u ovom važnom programu, možete se prijaviti putem prijavnice koja se nalazi ovdje  ili na info@dip.hr .

Informacije možete dobiti i telefonskim putem, nazovite ili pošaljite sms na mobilni tel. 091 455  – 0758 – “projekt Prijatelji” i nazvat će vas netko iz DIP-a, čim budu u mogućnosti.