Povodom Međunarodnog dana volontera, u suradnji s Gradom Rijekom i Primorsko-goranskom županijom dodijelili smo  nagradu „Volonteri godine“ istaknutim volonterkama i volonterima s područja županije i grada. Čvrsto vjerujemo da je trud volontera nagraditi, naime upravo ti pojedinci ulažu u razvoj naše zajednice i svojim nesebičnim djelima mijenjaju svijet na bolje. 
Osim pojedinaca i pojedinki, nagradili smo i organizacije koje uključuju volontere, nagradom za dobro osmišljene volonterske programe i kvalitetan rad s volonterima“Organizator volontiranja 2017.” Ovom nagradom vrednujemo rad organizacija koje ulažu svoje resurse ako bi pojedincima omogućile zanimljive i poticajne volonterske programe.
Nagrade su uručili zamjenik riječkog gradonačelnika, gospodin Marko Filipović i zamjenica primorsko – goranskog župana gospođa Marina Medarić. Nagrade Grada Rijeke i SMART-a primili/e su Marinka Kuna, Centar za kulturu dijaloga, Matea Marchini, Udruga Kulturni Front i Damir Medved, udruge Bez granica i Dren. Nagrađeni za Primorsko – goransku županiju su Davorka Vidić, Udruga za promicanje dobobiti djece Portić, Tina Đorđević, Gradska knjižnica Rijeka i Ana Žigo, Udruga za djecu i mlade Kocka.
SMART-ova nagrada “Organizator volontiranja 2017.” uručena je Udruzi za terapiju i aktivnosti pomoću konja „Pegaz“, Centru tehničke kulture Rijeka i Odjelu za podršku žrtvama i svjedocima, Županijskog suda u Rijeci. Dodijeljene su i pohvale Volonterskog centra Udruge SMART, pohvale su uručene Elizabeti Ribarić iz Doma za odgoj djece i mladeži Rijeka, Adamu Mileru iz Udruge Ri Rock, Andreju Škedelu i Svetlani Pauletić iz Doma za odrasle osobe Turnić te organizacijama Sportskom savezu osoba s invaliditetom grada Rijeke, Srednjoj školi A. Haračića Mali Lošinj, P.O.Cres, Udruzi Ri Rock i Gradskoj knjižnici Rijeka. Čestitamo svim dobitnicima!
Osim dodjele nagrada, Međunarodni dan volontera obilježit ćemo izložbom kojom predstavljamo dosadašnje dobitnike i dobitnice nagrade te ćemo pokušati približiti bogat i raznoliki svijet volonterstva te različite oblike u kojima se ono manifestira. Izložba “Volonteri godine“ će se moći razgledati od 7. do 13. prosinca, u Atriju Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku, svakim danom, od 10 do 13 i od 17 do 20 sati (ako HKD nije otvoren, ući možete kroz Galeriju Kortil). 

Fotografije s dodjele nagrada možete vidjeti ovdje.