Aktivnosti

Aktivnosti Volonterskog centra Rijeka usmjerene su građanima/kama koji žele volontirati i neprofitnim organizacijama koje u svoj rad uključuju volontere/ke.

Veliki dio naših aktivnosti odnosi se na spajanje volontera/ki s organizatorima volontiranja, putem baze volontera i organizacija. Tako građani i građanke u Volonterskom centru mogu saznati gdje se uključiti u volontiranje, sukladno njihovim interesima i motivaciji, a organizacije mogu pozvati volontere/ke na jasno određene volonterske pozicije.

Kako bi organizacije uključile volontere/ke na kvalitetan i strukturiran način, Volonterski centar Rijeka redovito održava izobrazbu u području menadžmenta volonterskog programa, usmjerenu budućim ili trenutnim koordinatorima volontera/ki. Povremeno održavamo i informativne radionice o volontiranju, namijenjene građanima/kama koji žele saznati općenite informacije o volonterstvu, zakonskom okviru, njihovim pravima i obavezama te mogućnostima koje su na raspolaganju. Dio našeg rada usmjeren je i na širu zajednicu kojoj se obraćamo putem medija, web stranice i društvenih mreža, ali i organiziranjem raznih promotivnih događanja i kampanji, s ciljem promocije vrijednosti volonterstva i motiviranja građana/ki da se uključe u volontiranje. U svom radu utječemo na javne politike u području volonterstva, sudjelovanjem u raznim odborima i savjetodavnim tijelima te nam je izrazito važna i  međusektorska suradnja.

Aktivnosti koje provodimo: