Udruga za skrb autističnih osoba Rijeka poziva vas da im se pridružite u provedbi radionica za djecu iz autističnog spektra i Down sindromom. Kroz radionice, pružit ćemo im lakše snalaženje unutar lokalne zajednice i razvoj motorike, poticanje kreativnosti.

Kroz provedbu je planirano više različitih radionica: Frizerske radionice i radionice rekreativnih vježbi za djecu iz autističnog spektra i s Down sy. te paralelno radionice izrade sapuna i radionice izrade nakita s obiteljima djece i malo veću djecu. Radionice su podijeljene u dvije grupe po dvije radionice. Volonteri i volonterke će surađivati s voditeljima radionice i pomagati im u njihovoj provedbi te ostalih popratnih aktivnosti.

Prije rada s djecom s autizmom i Down sy. i njihovim obiteljima, volonteri/ke će proći obaveznu edukaciju, čiji je cilj da volonteri steknu vještine potrebne za pružanje podrške djeci, kako bi im omogućili sudjelovanje u aktivnostima i radionicama na primjeren način. Ova edukacija će stvoriti temelj za stvaranje inkluzivnog okruženja gdje se svako dijete cijeni i podržava u ostvarivanju svog punog potencijala.

Volonterske pozicije ne zahtijevaju troškove, a osvježenje je osigurano za sve sudionike radionica. Prijaviti se možete putem Google prijavnice , a ako vas zanima više informacija, možete se javiti koordinatorici volontera/ki, Ivanki Pejić na autizam.rijeka.radionice@gmail.com .