Danas, 5.11. slavimo koordinatore volontera i vaš rad! Međunarodni dan koordinatora volontera (International Volunteer Managers Day) obilježava se od 1999. godine u želji da se istakne značaj uloge koordinatora volontera i njihove podrške volonterima.

Ovogodišnji slogan glasi Vrijeme je za promjenu! (Time for Change), odnosno naglasak je stavljen na promjene s kojima se susreće uloga koordinatora volontera kako bi se osigurala njena relevantnost i snaga u budućnosti. Uloga koordinatora volontera predstavlja ključnu profesiju u razvoju kvalitetnih i vrijednih volonterskih programa bilo kojeg organizatora volontiranja.

Svjesni činjenice da imamo još dosta posla da u hrvatskim okvirima koordinator volontera postane zasebna i prepoznatljiva profesija, želimo posebno istaknuti kako upravo zato još i više cijenimo vaš rad s volonterima, svakodnevno zalaganje, vrijeme koje ulažete u volonterski program, motivaciju koju širite te entuzijazam koji ne jenjava.

Ovom prilikom želimo vam se zahvaliti ne samo na vašem angažmanu u vašim organizacijama, već vam posebno hvala želimo uputiti zbog spremnosti na suradnju sa SMART-om koju stalno dokazujete, odaziva na naše aktivnosti te dijeljenja vašeg iskustva i prakse s nama što nam je neizmjerno važno.

Hvala vam što iz dana u dan dokazujete da su promjene moguće i da promjene kreću od pojedinca!