CeDePe – Društvo osoba s cerebralnom i dječjom paralizom Zagreb organizira ljetovanje za svoje korisnike/ce, u Sloveniji, u vremenskom periodu od 12.07 do 19.07. 2015. Potrebni su im volonteri/ke koji bi išli skupa s njima, u svrhu pomoći u aktivnostima svakodnevnog života. Korisnici/ce su odrasle osobe različitog stupnja motoričkog oštećenja (osobe s cerebralnom paralizom).

Zadaci volontera/ki bi bili:

– Pružanje pomoći i poticanje korisnika u provedbi aktivnosti svakodnevnog života u trajanju od 7 dana. Ovisno o stupnju samostalnosti potrebno je pružiti verbalno i fizičko vođenje, kako bi se osigurala sigurnost te omogućilo sudjelovanje u programom predviđenim aktivnostima

– Pružanje potrebne pomoći pri aktivnostima hranjenja i pijenja, oblačenja i svlačenja odjeće, održavanja osobne higijene, odlaska na wc, ustajanja i lijeganja i sl.

– Vođenje brige o osobnim stvarima korisnika (odjeća, higijenske potrepštine)

– Pomoć kod kretanja korisnika (fizičko vođenje, guranje invalidskih kolica, pomoć pri korištenju hodalice)

– Pomoć pri upravljanju novcem

– Poticanje i pomoć korisnicima u rekreativnim aktivnostima predviđenim programom (npr. boćanje), sudjelovanju u društvenim igrama i različitim zabavnim sadržajima

– Korištenje slobodnog vremena volontera ovisi o osobnim karakteristikama korisnika, prema dogovoru, s obzirom na razinu motoričkog, kognitivnog i psihosocijalnog funkcioniranja.

Hrana, smještaj i prijevoz volontera/ki su osigurani. Zainteresirani se mogu prijaviti e-mailom, kristina@cedepe.hr ili telefonom na broj 01/66 40 293 (Kristina Šolaja).