Volontiraj u organizacijskom timu državnog natjecanja o neuroznanosti Brain Bee!

Volontiraj u organizacijskom timu državnog natjecanja o neuroznanosti Brain Bee!

Neformalna studentska organizacija Neuro_Nada, posvećena promicanju javnog obrazovanja o neuroznanosti, trenutno radi na pokretanju drugog godišnjeg znanstvenog natjecanja pod nazivom “Brain Bee”, u Hrvatskoj. Brain Bee međunarodno je natjecanje koje testira znanje studenata/ica o neuroznanosti i psihologiji, organizira interaktivna predavanja u području neuroznanosti, i stvara priliku mladim znanstvenicima da upoznaju druge ljubitelje neuroznanosti i profesionalce!  Pobjednik/ca Brain Bee natjecanja nastavio/la bi predstavljati Hrvatsku na međunarodnom natjecanju, koje se svake godine održava na sveučilištima širom svijeta. Preko 75 zemalja i 25,000+ učenika/ca trenutno sudjeluje u godišnjem međunarodnom natjecanju Brain Bee. Za više informacija o natjecanju Brain Bee posjetite web stranicu  i službenu web stranicu međunarodnog natjecanja. 

Želite li pomoći potaknuti obrazovanje sljedeće generacije neuroznanstvenika? Primijeniti svoje znanje i i vještine za opće dobro? Pridružite se organizacijskom timu državnog natjecanja Brain Bee u Hrvatskoj, Neuro Nada poziva volonterke i volontere da se pridruže timu u dizajniranju pitanja za pismeni i usmeni dio ispita za Brain Bee natjecanje!

Volontiranje se odvija potpuno online, od volontera/ki se očekuje čitanje četiri poglavlja (svako poglavlje ima oko 3-5 stranica) knjige “Spoznaje mozga” o osnovama neuroznanosti, a zatim dizajniranje osam potencijalnih pitanja za natjecanje. Svi volonteri i volonterke će imati mogućnost birati koja bi poglavlja u knjizi željeli pročitati te dobiti povratnu informaciju na svako svoje pitanje. Radit će se  i na organizaciji konferencija o temama iz neuroznanosti koje najviše zanimaju volontere.

Koristite svoje znanje kako biste pomogli napredovanju mladih neuroznanstvenika, te sami naučite nešto novo! Ne morate imati prethodno znanje iz područje neuroznanosti da biste volontirali u timu Neuro Nade. Uvodna publikacija “Spoznaje mozga” naučit će vas sve što trebate znati kako biste napisali kvalitetna pitanja za natjecanje, uz vodstvo organizatora! Budući da je rad u organizacijskom timu online prilika za volontiranje, volonteri/ke bi trebali imati pristup računalu. Iskustvo s kreativnim zadacima je plus! Volonterke i volonteri bi trebali uložiti 1 do 2 sata tjedno.

Ako ste zainteresirani za ovu poziciju, možete se prijaviti putem Google obrasca ili e-mailom na neuronada.hr@gmail.com, a poruka  mora sadržavati kratko objašnjenje interesa za projekt, u jednoj rečenici, zašto se želite pridružiti Neuro_Nadi?. Slanje dodatnih informacija poput CV-a nije potrebno.

Rok za prijavu volontera je od 11.1. do 1.2. 2022., a u veljači će započeti većina aktivnosti vezana za organizaciju ispita.