Volontiraj na opremanju knjižnične građe Gradske knjižnice Rijeka!

Volontiraj na opremanju knjižnične građe Gradske knjižnice Rijeka!

Gradska knjižnica Rijeka poziva volonterke i volontere na zanimljiv volonterski angažman! Još malo nas dijeli do povijesnog trenutka, preseljenja u novi objekt, Art kvart (ex kompleks Benčić), a kako bi put preseljenja prošao s čim manje komplikacija, važna je dobra priprema. Zato nam je vaša pomoć neizmjerno važna i cijenjena: traže se odgovorni volonteri i volonterke koji bi sudjelovali u opremanju knjižnične građe (knjiga, stripova…) RFID naljepnicama. Ovom se tehnologijom služi vrlo mali broj knjižnica u Hrvatskoj, a riječki je fond najveći, stoga ćete imati puno posla, ali kad god otvorite zadnju stranicu moći ćete reći: u ovome sam i ja sudjelovao/la. 😀 Cool, zar ne?

Ajmo konkretnije ući u priču: sigurno do kraja travnja, a moguće i tijekom svibnja, potrebni su nam volonteri/ke za spomenutu aktivnost u Filodrammatici na Korzu. Započinje se s obilježavanjem stripova kojih je cca 2.000. Dalje nastavljate s knjigama. U knjižnici će vas dočekati ljubazne djelatnice koje će vas uputiti u zadatke. Fleksibilni smo po pitanju satnice i vremena dolaska i odlaska, a na raspolaganju su sljedeći termini:

–        od ponedjeljka 25.4. do petka 29.4. od 8 do 19:30 sati (Iznimka: od 10 do 12 sati kada je u knjižnici najveća gužva)

–        poželjno je da smjene budu minimalno 2 sata, a moguće je i da ostanete 4 sata, ovisno o vašem slobodnom vremenu.

Moguće je da volonteri/ke sami budu u „smjeni“ ili u paru – ovisi o tome jeste li „solo igrači/ce“ ili ste skloniji radu u paru.

Prijaviti se možete na Asja@hkd-rijeka.hr ili na 091 435 2645 (Asja Brusić).