Poziv volonterima – saznajte više o građanima svog kvarta!

Poziv volonterima – saznajte više o građanima svog kvarta!

Pozivamo vas na zanimljivu aktivnost koja će donijeti važne rezultate u našoj zajednici. Udruga Urbani separe, angažirane kolegice i kolege koji već neko vrijeme provode razne projekte u Ružićevoj i Vodovodnoj ulici, pozivaju sve zainteresirane sugrađan(k)e da saznaju više o građanima svog kvarta. Volonteri/ke bi trebali po svojim kvartovima, uz jednu osobu iz Urbanog separea, anketirati sugrađan(k)e. Vrijeme anketiranja je podložno vašem slobodnom vremenu.

S anketiranjem se kreće u ponedjeljak 24.10. Nakon što se anketira što više stanovnika vašeg kvarta preselit ćete se u centar grada, prošetati po Pećinama i Kantridi.

Anketa bi se provodila putem vaših pametnih telefona. Možete je pronaći ovdje. Ovim putem pozivamo sve vas da ispunite anketu, nevezano uz to jeste li u mogućnosti volontirati. Traje otprilike 10 minuta. Opis same inicijative je u nastavku:

Održivi razvoj, aktivno građanstvo i  neformalno obrazovanje u (riječkim) kvartovima tri su glavna fokusa djelovanja udruge Urbani separe.
Mi naime smatramo da su kvartovi nulta točka od koje kreću socijalni kontakti, briga za zajednički prostor, aktivacija, zabava, oplemenjeno slobodno vrijeme.
No što sve ovo znači za vas, tzv. Susjede odnosno stanovnike kvartova, ne znamo dok nam to sami ne kažete. Ovom anketom tražimo desetak minuta vašeg vremena kako bismo bolje razumjeli na koji način provodite slobodno vrijeme, kakve odnose imate sa susjedima i lokalnom upravom, koliko ste aktivni u društvu… i što u svojim kvartovima želite.
Kad shvatimo što vam nedostaje, bit ćemo vaš megafon prema javnoj vlasti te osmisliti programe koji odgovaraju potrebama vašeg kvarta. Naime, već se nekoliko godina – upravo u zapostavljenim riječkim kvartovima – bavimo organizacijom raznovrsnih aktivnosti, za sve uzraste. One su nekad zabavne, nekad edukativne, nekad proaktivne, ali se u svakom slučaju trude što kontekstualnije i konkretnije odgovoriti na potrebe vas, Susjeda. Aktivnosti uvijek kombiniramo s fizičkim promjenama kvartova u vidu akcija čišćenja, stvaranja novih zelenih točaka, urbanog namještaja.
Malo je potrebno da se, bar na nekoliko dana, promijeni osjećaj u kvartu.

Stavimo stoga glave na kup!
Hvala vam što radimo zajedno <3

Zainteresirani volonteri i volonterke se mogu prijaviti Asji Brusić na +385 91 435 2645 ili na e-mail Asja@hkd-rijeka.hr . Molimo vas obavezno navedite datum i vrijeme te kvartove u kojima biste mogli anketirati.