Volontiraj na Uhvati film festivalu!

Volontiraj na Uhvati film festivalu!

Udruga SPIRIT  već 22. godinu osmišljava programe u kulturi, akcije za okoliš, edukativne priredbe raznog tipa kojima je jedna nit vodilja, buđenje svijesti o sebi i okolini. Više od 2000 programskih dana i cijeli niz projekata opisani su na njihovim web stranicama.

Vrijeme je UHVATI FILM festa, kome je specifičnost da su akteri filmova osobe s invaliditetom. Festival Uhvati film je međunarodni i provodi se u 4 države. Upravo je završen Novosadski dio, slijedi Banjalučki, a RIJEČKI je od 29. do 30. 10., u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku- centralne projekcije, te će nekoliko dana prije biti dodatnih bonus programa (tribine, radionice) koje se sad idejno dovršavaju.

Kako bi uspješno organizirali FESTIVAL, želja im je uključiti određeni broj volontera i volonterki (2 ili 4) koji bi pomogli pripremiti štand s promo materijalima te ih dijeliti gostima/gošćama te eventualno pomogli oko samih osoba s invaliditetom (iako će na premijeri biti i njihovi asistenti) i ako se ukaže potreba za nekim sličnim zadatkom tijekom predstave. Riječ je o laganim i nezahtjevnim zadatcima, za štand trebate imati dobre komunikacijske vještine, a za ostalo dobra volja, prisutnost i osmijeh. Obećavaju vam izuzetnu priredbu, u kojoj ćete puno naučiti jer je program izuzetan.

Za samo priredbu, u mogućnosti su ponuditi nekome tko se želi okušati u vođenju programa mjesto SUVODITELJA (OPIS: najavljuje filmove uz osobe iz udruge, komunicira s gledateljima/cama mikrofonom; potrebno je pregledati filmove prije programa naravno i dodatno se educirati o temama u čemu će dobiti adekvatnu pomoć i upute);

Finalno Spiritu i Uhvati film festivalu, treba, najjednostavnije što možete učiniti, a to je da pomognete u marketingu Festivala, što znači zaviriti na web stranicu Festivala   i ako vam se svidi preporučivati drugima priredbu te dijeliti FB event za istu

Zauzvrat ćete imati prilike vidjeti  zanimljivu priredbu, proces od kojeg možete puno toga naučiti i možda se kasnije uklopiti u Spiritov tim ako nađete svoj interes.

Prijaviti se možete do 8.10., na Spiritov e-mail info@spirit-ri.hr  , nakon čega ćete dobiti osnovne upute. Bilo bi dobro je da pogledate informacije o ta dva projekta na Spiritovoj  stranici, Uhvati film .