Volontiraj na OKiZA-i, programu unutar pravca 27 susjedstava Europske prijestolnice kulture

Volontiraj na OKiZA-i, programu unutar pravca 27 susjedstava Europske prijestolnice kulture

Udruga Žmergo poziva sve zainteresirane da se prijave za volontiranje te svojim nesebičnim radom daju doprinos u organizaciji predstavljanja umjetničkih projekata OKiZA u sklopu programskog pravca 27 susjedstava, Europske prijestolnice kulture Rijeka 2020. 

OKiZA (Opatijska kultura i Zelena akcija) dio je programa 27 susjedstava, programa koji pruža višestruke prilike za kulturnu razmjenu diljem cijele Europe. Udruga Žmergo u suradnji s Gradom Opatija otvara natječaj za sve zainteresirane kojima se podupiru kreativne i inovativne ideje za daljnji razvoj grada u duhu kulture i održivog razvoja.

13.12.2018. (četvrtak) od 18:00 do 21:00 sat, u prostorijama KC Drago Gervais, u Opatiji održat će se OKiZA, program na kojem će lokalni umjetnici predstaviti svoje tematske projekte za Opatiju preostalim Susjedstvima i svim zainteresiranima. Svaki projekt moći će se ocijeniti, a umjetnik s najvećom ocjenom dobit će poticaj u iznosu od 5 000kn za realizaciju istog. Po završetku događaja organiziran je domjenak uz glazbeni program te prigodno druženje i upoznavanje s lokalnim umjetnicima.

Volonterski angažman uključivao bi aktivnosti sukladno interesima i mogućnostima uključenih, između ostalog:

  • sudjelovanje u organiziranju i  izvedbi događaja,
  • sudjelovanje u pripremi prostora za rad, postavljanje vizuala i opreme,
  • doček gostiju i info desk,
  • postavljanje cateringa,
  • rad u ugodnom i poticajnom okruženju.

Svi volonteri i volonterke dobit će potvrdu svojega rada putem volonterskih knjižnica, prema želji osigurane preporuke za svoje dokazane sposobnosti.

Za dodatne informacije, pitanje i podršku javite se putem adrese info@zmergo.hr .