Volontiraj na europskoj konferenciji „Gradimo bolju Europu s djecom: pridružite nam se!“

Volontiraj na europskoj konferenciji „Gradimo bolju Europu s djecom: pridružite nam se!“

Opatija će od 29. do 31. listopada biti domaćin europske konferencije „Gradimo bolju Europu s djecom: pridružite nam se!“ u organizaciji mrežne organizacije Eurochild, koja će okupiti velik broj europskih stručnjaka iz područja dječjih prava i dječje participacije. Organizator konferencije je mrežna organizacija Eurochild iz Bruxellesa, suorganizatori su Društvo „Naša djeca“ Opatija te Grad Opatija, a očekuje se oko 500 sudionika.

Na konferenciji će se predstaviti i rezultati istraživanja provedenih u suradnji s UNICEF-om, kao i bogata iskustva 130 članica Eurochilda koje djeluju u 33 zemlje Europe. Konferencija će biti poduprta zbirkom istraživačkih dokaza o tome zašto je sudjelovanje djece važno i kako djeluje u praksi. Organizirat će se radionice na kojima će praktičari, kreatori politike, istraživači i djeca moći sama razmijeniti svoja iskustva, kao i studijski posjeti u gradu domaćinu i okolici.

Realizacija ovih velikih i značajnih događanja nije moguća bez pomoći velikog broja volonterki i volontera. Osim što volontiranjem pomažete u provedbi događanja, već činite dobro i za sebe i za cjelokupnu zajednicu.

Volonteri i volonterke bit će angažirani na poslovima registracije sudionika, pripreme i podjele materijala, info punktovima, tehničkoj podršci i u drugim poslovima. Volonteri/ke su potrebni od 28. do 31. listopada 2018. godine, a svi će sudjelovati na treningu za volontiranje, kako bi se što bolje upoznali sa svojim pravima i obvezama tijekom volontiranja.

Ako želite saznati više o detaljima konferencije i pojedinim oblicima volontiranja, te se prijaviti, možete se obratiti na broj telefona 091 /272 4431 ili upitom na e-mail dnd.opatija@gmail.com .