Volonterski kamp “Vratimo livade leptirima – Učka 360”

Volonterski kamp “Vratimo livade leptirima – Učka 360”

Ako želite  provesti ljeto kampirajući uz logorsku vatru u Parku prirode Učka,  pomoći očuvanju bioraznolikosti ovog područja, upoznati ljude koji dijele vaše vrijednosti…navratite na par dana ili ostanite cijeli mjesec u BIOM-ovom robinzonskom kampu! Kamp i hrana su besplatni! Kamp “Vratimo livade leptirima” održava se od 1.7 – 31.7.2019. i provodi se kako bi se vrijedni travnjaci očuvali i restaurirali za mnogobrojne vrste leptira, ptica i guštera. Brdovita područja Parka prirode Učka, koja su nekad bila puna života, napuštanjem tradicionalnog stočarstva zarastaju i prelaze u šikare i šume. Stoga okupljamo zaljubljenike u prirodu kako bismo zajedno radili i kuhali u prirodi, učili o svijetu koji nas okružuje, vraćali se kroz vrijeme u svijet bez tehnologije i ponekad se okupali u Mošćeničkoj Dragi 🙂 Djeca i psi su dobrodošli!

  • Spavanje u šatorima (ukoliko nemate vlastitu opremu, moguća je posudba po prethodnom dogovoru);
  • Kuha se na logorskoj vatri i plinu (troškove hrane snosi organizator, a svi sudjeluju u pripremi hrane);
  • Pitka voda iz cisterne
  • Radne akcije: svaki dan 8-11h i 17-19h
  • 10 km od Mošćenićke Drage – Lokacija 

Više informacija možete pronaći na webu i FB udruge, a ako vas zanima kako je to izgledalo prošle godine pogledajte reportažu o kampu koju je snimio Kanal Ri.

Ako biste se voljeli pridružiti volonterskom kampu na Učki, popunite prijavnicu ili se javite na tena.milicevic@biom.hr ako imate dodatnih pitanja.