Volonterska eko akcija na Kantridi!

Volonterska eko akcija na Kantridi!

Nakon uspješne prošlogodišnje organizacije i ove godine Odjel gradske uprave za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem Grada Rijeke sudjeluje u obilježavanju Europskog zelenog tjedna organiziranjem Riječkog zelenog tjedna u periodu od 13. do 19. svibnja.

Tema ove godine je Enviromental Implementation, odnosno okolišne politike i zakoni.

U subotu 18. svibnja 2019. Odjel organizira volontersku eko akciju čišćenja i uređenja parka na Kantridi, koji se nalazi iznad Dječje bolnice Kantrida, te jugoistočno od Doma za starije i nemoćne osobe Kantrida. Akcija je planirana u donjoj polovici parka, odnosno na potezu od Istarske ulice do Puta Frane Juretića, a počinje u 9:00 sati okupljanjem volonterki i volontera na platou kod donjeg ulaza u park. Ulaz u park nalazi se u Istarskoj ulici, između kućnih brojeva 62 i 68. Prijave za sudjelovanje potrebno je poslati do srijede 8.05.2019. na email: valentina.vukelic@rijeka.hr . Pogledajte fotografiju lokacije. 

Volonterkama i volonterima je osigurana marenda, zbog čega je potrebna pravovremena potvrda sudjelovanja. Sa sobom ponesite vodu za piće, adekvatnu obuću i odjeću, te rezervnu odjeću za presvući se po završetku akcije. U planu je očistiti prostor od komunalnog, građevinskog i biljnog otpada, pročistiti postojeću biljnu sastojinu i postojeće staze, te otvoriti prostor za korištenje i stvoriti podlogu za formiranje novih sadržaja u budućnosti.