Regionalni info centar za mlade Rijeka – UMKI

Regionalni info centar za mlade Rijeka – UMKI

Općenito o organizatoru volontiranja:

Regionalni info centar za mlade Rijeka – UMKI, udruga je koja od osnutka, 1998. osmišljava i provodi projekte koji za cilj imaju unapređivanje života mladih (15 do 30 godine), zaštitu njihovih prava, ekonomsko i socijalno osnaživanje i uključivanje u zajednicu. Udruga kontinuirano prati i elaborira ukupnost stanja života populacije mladih, pokreće inicijative i pokreće projekte i mjere za poboljšanje uvjeta za razvoj mladih i njihovih potencijala.
Ciljevi udruge su otvaranje novih mogućnosti za mlade, sukladno njihovim potrebama i smjernicama EU i Republike Hrvatske, osvješćivanje i osnaživanje mladih za preuzimanje aktivne uloge u pozitivnim društvenim promjenama, promoviranje i implementiranje dobre prakse rada s mladima na lokalnoj i nacionalnoj razini, promoviranje svih oblika edukacija i cjeloživotnog učenja, promoviranje jednakosti i tolerancije među mladima bez obzira na spol, dob, rasu, nacionalnost i vjeroispovjest.

Područje djelovanja:

Obrazovanje i informatizacija, zapošljavanje i poduzetništvo, socijalna politika, zdravstvena zaštita i reproduktivno zdravlje, aktivno sudjelovanje mladih u društvu, mobilnost i informiranje i savjetovanje.

Profil korisnika:

Naši korisnici su mladi od 15 do 30 godina, koji se žele informirati, educirati i/ili trebaju savjet i podršku u kreiranju vlastitih projekata i aktivnosti namjenjenih mladima.

Aktivnosti u koje se volonteri mogu uključiti:

Udruga tijekom godine provodi oko 10 projekata usmjerenih najrazličitijim područjima od interesa mladih te svakodnevno provodi niz aktivnosti u koje se mladi mogu uključiti ovisno o njihovom interesu: od kreativnih radionica, organiziranja događaja za mlade poput street art akcija, izložbi, radio emisije i info portala za mlade, sportske rekreacije, provođenja istraživanja među mladima, akcijski tjedni protiv diskriminacije i rasizma, govora mržnje i brojni drugi.
Svaka (mlada) osoba zainteresirana za volontiranje, može na našim mrežnim stranicama udruge, pod rubrikom Biraj – VolonTIraj!  pronaći prijavnicu za volontiranje i poslati ju na naš e-mail ili donijeti osobno te ćemo nju ili njega, nakon zaprimanja prijave pozvati na razgovor kako bismo od mogućih programa pronašli onaj koji nabolje odgovara interesu i potrebama potencijalnog volontera.

Komentar koordinatora volontera:

Ukoliko želite dobiti priliku volontirati u udruzi koja je središnje mjesto informiranja i savjetovanje mladih u skladu s potrebama mladih u lokalnoj i regionalnoj zajednici, u kreativnom i mladom timu, javite nam se ili nas posjetite u Kružnoj 8!

Podaci o organizatoru volontiranja:

Adresa: Kružna 8

Telefon: +38551 320 777

Fax: +38551 320 778

E-mail: umki@umki.hr

Web: • www.umki.hrwww.info-mladi.info

Dodatni info:

Trenutačno imamo otvorene mogućnosti za sve zainteresirane mlade novinare i radijske voditelje, odnosno sve one koji to žele postati da se pridruže novinarskom timu našeg regionalnog info portala za mlade ili onom radijske emisije za mlade SONDA gdje mogu izraziti svoje spisateljske, novinarske, voditeljske i uređivačke sposobnosti, predlagati teme i goste!
Želimo istaknuti da smo prva organizacija u Rijeci koja je akreditirana za EVS program – Europska volonterska služba – te u sljedeće tri godine možemo primati i slati mlade ljude u bilo koju državu Europske unije na projekte volontiranja u trajanju od 2 do 12 mjeseci. Više o EVS programu pronađi na našim internetskim i Facebook stranicama! Vidimo se u Kružnoj 8!