Podnošenje izvješća o organiziranom volontiranju za 2022. godinu

Podnošenje izvješća o organiziranom volontiranju za 2022. godinu

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, nadležno je tijelo za praćenje provedbe Zakona o volonterstvu i razvoja politike volonterstva. Pozivaju sve udruge, ustanove, zaklade, druge neprofitne pravne osobe, državna tijela i jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave koje su tijekom 2022. godine bili organizatori  volontiranja, da podnesu izvješće o organiziranom volontiranju putem aplikacije koja se nalazi na poveznici volonteri.mdomsp.hr.  

Sukladno članku 33. Zakona o volonterstvu (Narodne novine, broj 58/07, 22/13 i 84/21) te Pravilniku o sadržaju izvješća o obavljenim uslugama ili aktivnostima organizatora volontiranja (Narodne novine,  109/2021 ), svaki organizator volontiranja dužan je dostaviti godišnje izvješće o volontiranju Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, kao tijelu nadležnom za praćenje provedbe navedenoga Zakona i razvoja politike volonterstva.

Izvještajno razdoblje odnosi se na vrijeme od 1. siječnja do 31. prosinca 2022. godine, a rok za dostavu izvješća je 31. ožujka 2023. godine, nakon roka od 31. ožujka 2023. godine neće biti moguć naknadni unos niti korekcije izvješća.

Ako tijekom popunjavanja izvješća naiđete na poteškoće, pošaljite e-mail sa što točnijim opisom poteškoće na adresu volonteri@mdomsp.hr , kako bi  vam administratori aplikacije mogli pružiti odgovarajuću pomoć.