Omogućeno podnošenje izvješća o organiziranom volontiranju za 2019. godinu

Omogućeno podnošenje izvješća o organiziranom volontiranju za 2019. godinu

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku poziva sve udruge, ustanove, zaklade i fundacije, druge neprofitne pravne osobe, državna tijela i jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave, koji su tijekom 2019. godine bili organizatori volontiranja, da podnesu izvješće o organiziranom volontiranju putem aplikacije koju je moguće pronaći OVDJE. I

Sukladno članku 33. Zakona o volonterstvu (Narodne novine, broj 58/07 i 22/13) te Pravilniku o sadržaju izvješća o obavljenim uslugama ili aktivnostima organizatora volontiranja (Narodne novine, broj 9/18), svaki organizator volontiranja dužan je dostaviti godišnje izvješće o volontiranju Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, kao tijelu nadležnom za praćenje provedbe navedenog Zakona i razvoja politike volonterstva. 

Izvještaji organizatora volontiranja predstavljaju jedini službeni način praćenja volonterstva u Republici Hrvatskoj, stoga vaše poštivanje zakonske obaveza slanja izvješća doprinosi općoj slici stanja volonterstva u Hrvatskoj. 

Izvještajno razdoblje odnosi se na vrijeme od 1. siječnja do 31. prosinca 2019. godine, a rok za dostavu izvješća je 31. ožujka 2020. godine.