Krenule prijave za Menadžment volonterskih programa u Istri!

Krenule prijave za Menadžment volonterskih programa u Istri!

Udruga za razvoj civilnog društva SMART – Volonterski centar Rijeka i Volonterski centar Istra pozivaju udruge i ustanove u socijalnoj skrbi  na sudjelovanje u aktivnostima projekta PORIV – Podrška razvoju infrastrukture volonterstva, koji je usmjeren ka rješavanju problema nedostatne razvijenosti kapaciteta ključnih dionika u razvoju i promociji volonterstva – organizacija koje uključuju volontere i volonterskih centara.

Projekt je započeo u lipnju 2017. i traje dvije godine, te vam kroz njega želimo ponuditi izobrazbu  vaših djelatnika te sustavnu savjetodavnu podršku Volonterskog centra Istra i Udruge za razvoj civilnog društva SMART – Volonterskog centra Rijeka, u razvoju i unapređenju vašeg rada s volonterima. Većina neprofitnih organizacija velik dio svojih programa provodi uz neprocjenjivu pomoć volontera, a kako bi svi uključeni – organizacija, volonteri i korisnici bili zadovoljni i kako bi volonterski program organizacije bio što kvalitetniji, svaka organizacija mora steći osnovna znanja iz menadžmenta volonterskog programa. S time u skladu, osmislili smo nekoliko različitih izobrazbi i prezentacija namijenjenih vašim djelatnicima te jednu namijenjenu vašim volonterima.
Prva na rasporedu i najdulja u trajanju je edukacija Menadžment volonterskih programa i ovaj poziv se primarno odnosi na tu izobrazbu. Cilj edukacije je razviti/unaprijediti kompetencije predstavnika/ca organizatora volontiranja kako bi razvili i/ili unaprijedili volonterske programe u svojim organizacijama, na kvalitetan način.

Izobrazba će se provesti u Puli, u Dnevnom boravku Rojca, Gajeva 3. Trajanje izobrazbe je 6 dana raspoređenih u 2 modula (od 9 do 16 sati, svaki dan), uz obveznu prisutnost na oba modula:

  • 1. modul – 28., 29. i 30. ožujka;
  • 2. modul – 14., 15. i 16. svibnja;

Izobrazba je osmišljena vodeći se principima i metodologijom obrazovanja odraslih osoba, vrlo interaktivna i praktična. Polaznici koji će biti prisutni u punom obimu izobrazbe, dobit će dokument koji potvrđuje da su osposobljeni koordinatori volontera.

U izobrazbu, radi propozicija natječaja i projekta PORIV te pravdanja sredstava prema donatoru, možemo uključiti samo osobe koje su u radnom odnosu u organizaciji koja se prijavljuje, dakle zaposlene temeljem Ugovora o radu, a zaposlene su u organizacijama civilnog društva ili javnim ustanovama u području socijalne skrbi.

Troškovi izobrazbe (materijali, voditeljice izobrazbe), osvježenja u pauzama i ručak su pokriveni sredstvima projekta, dok troškove prijevoza na izobrazbu nismo u mogućnosti pokriti.

Ako ste zainteresirani pridružiti nam se na aktivnostima projekta PORIV ili samo na izobrazbi Menadžment volonterskih programa, molimo vas da popunite prijavnicu i pošaljete ju e-mailom na vci@vci.hr ,najkasnije do 9. ožujka 2018. U prijavnici se nalazi i nekoliko pitanja vezanih uz vaše dosadašnje iskustvo u radu s volonterima, kako bismo izobrazbu što više prilagodili vašim iskustvima i potrebama, hvala vam što ćete ih popuniti!

Trebate li više informacija ili dodatno pojašnjenje, molimo vas da nas kontaktirate na 097 671 3214; vci@vci.hr (Aleksandra Lera) ili na 051/332 – 750; marta@smart.hr (Marta Hauser).

O ostalim aktivnostima projekta PORIV u koje se možete uključiti, pročitajte više u Pozivu na edukaciju i u Opisu projekta.