Izvješća organizacija koje uključuju volontere

Izvješća organizacija koje uključuju volontere

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku poziva sve udruge, ustanove, zaklade i fundacije, druge neprofitne pravne osobe, državna tijela i jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave koje su tijekom 2017. godine bili organizatori volontiranja, da podnesu izvješće o organiziranom volontiranju.
Sukladno članku 33. Zakona o volonterstvu („Narodne novine“ broj: 58/07 i 22/13), te Pravilniku o sadržaju izvješća o obavljenim uslugama ili aktivnostima organizatora volontiranja („Narodne novine“ broj 104/15), svaki organizator volontiranja dužan je dostaviti godišnje izvješće o volontiranju Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, kao tijelu nadležnom za praćenje provedbe navedenoga Zakona i razvoj politike volonterstva. Ovo izvješće ujedno pruža vrlo vrijedan izvor statističkih informacija o volonterstvu u Republici Hrvatskoj.
Izvještajno razdoblje se odnosi na vrijeme od 1. siječnja do 31. prosinca 2017. godine a rok za dostavu izvješća je 31. ožujka 2018. godine.
Izvješće o organiziranom volontiranju u vašim organizacijama možete podnijeti putem vrlo jednostavne web aplikacije koju je moguće pronaći ovdje.