Izobrazba Potvrda o kompetencijama stečenim kroz volontiranje, 14.5.

Izobrazba Potvrda o kompetencijama stečenim kroz volontiranje, 14.5.

Pozivamo organizatore volontiranja na sudjelovanje u izobrazbi o Potvrdi o kompetencijama stečenim kroz volontiranje, koja će se održati 14. svibnja 2019., u prostorijama Udruge SMART, Blaža Polića 2 (4. kat) od 9 do 14 sati.

Troškovi izobrazbe (materijali, voditeljice izobrazbe) su pokriveni sredstvima projekta. Izobrazba je osmišljena vodeći se principima i metodologijom obrazovanja odraslih osoba, vrlo interaktivna i praktična.

Tijekom izobrazbe upoznat ćemo vas s konceptom kompetencija i Europskim okvirom ključnih kompetencija za cjeloživotno učenje, s preduvjetima za ispunjavanje te s ključnim dijelovima i svrhom Potvrde o kompetencijama te vas osposobiti za kvalitetno praćenje stjecanja kompetencija vvaših volontera i volonterki i popunjavanje Potvrde o kompetencijama stečenim kroz volontiranje.

Potvrda o kompetencijama stečenim kroz volontiranje službeni je dokument Republike Hrvatske vezan uz bilježenje kompetencija volontera/ki, izradilo ga je nadležno ministarstvo i Nacionalni odbor za razvoj volonterstva, u upotrebi je od 2014. godine.

Ako ste zainteresirani pridružiti nam se, molimo vas da pošaljete ime i prezime sudionika/ca, organizaciju iz koje dolazite i imate li iskustva u vrednovanju znanja i vještina vaših volontera (kroz spomenutu Potvrdu ili na neki drugi način) e-mailom na marta@smart.hr , najkasnije do 8. svibnja 2019.