Hrvatska volontira 2019- pogledajte gdje se uključiti

Hrvatska volontira 2019- pogledajte gdje se uključiti

Drage volonterke i volonteri,

Volonterski centar Rijeka Udruge SMART već 9 godina organizira manifestaciju Hrvatska volontira,  u čije se aktivnosti možete uključiti, ove godine se odvija od od 22. do 25.5. Cilj manifestacije  je ukazati na značaj volontiranja za razvoj suvremenog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojem se takav doprinos cijeni.  Upravo to naglašava i tema ovogodišnje, devete po redu manifestacije, koja glasi: Volontiramo = gradimo zajednicu u kakvoj želimo živjeti“ .

Volontiranjem utječemo i doprinosimo stvaranju humanije i aktivnije zajednice te sretnijeg i zdravijeg društva koje prihvaća, uključuje i cijeni različitosti među svojim pripadnicima. Kroz volontiranje društvo u cjelini raste i obogaćuje se. Osim toga, brojna znanstvena istraživanja potvrđuju da nas volontiranje čini sretnijima, zdravijima i snažnijima.

Popis svih aktivnosti možete vidjeti ovdje , a mi vam donosimo  popis aktivnosti u Rijeci i okolici u koje se možete uključiti, po danima.

Aktivnosti koje se odvijaju sve dane manifestacije, pa čak i nekoliko dana prije/kasnije: 

Više informacija: https://www.hrvatska.volontira.vcz.hr/events/event/1415 

 • Srednja škola Delnice – Izložba “Vremeplov u 60-e”, prijave na  099 599 66 90. Više informacija:  https://www.hrvatska.volontira.vcz.hr/events/event/1329 
 • Udruga Vida – sudjelovati možete na više načina, kao volonter/ka u pripremnim aktivnostima za samo postavljanje izložbe i/ili kao volonterka koja je spremna anonimno podijeliti svoju priču o borbi s ovisnosti, prijave na 051/371-089 ili  udrugavida.rijeka@gmail.com,

Više informacija:  https://www.hrvatska.volontira.vcz.hr/events/event/1292 .

Aktivnosti 22. svibnja 2019: 

 • Čitanje kratkih priča volontera Gradske knjižnice Rijeka – Knjižnice Čavle starim i nemoćnim osobama u Domu Nina, Buzdohanj. Volonteri koje zanima ova aktivnost mogu se javiti do 20.5. na telefon 099 23 43 744 za dogovor oko vježbe čitanja, preuzimanja priče i povezivanja s voditeljicom grupe.

Više informacija:  https://www.hrvatska.volontira.vcz.hr/events/event/1454 

 • Udruga Portić – Pripovjedač/ica priča za laku noć u Dječjoj bolnici Kantrida. U aktivnost se ne možete uključiti sada, ali možete ispuniti pristupnicu za volontere koja se nalazi na mrežnim stranicama udruge Portić te da ispunjenu prijavnicu pošalju na udruga.portic.rijeka@gmail.com .
 • Socijalna samoposluga Kruh Sv. Elizabetesortiranje potrepština u skladištu, naručivanje korisnika i podjela hrane korisnicima, prijave na  097 63 63 946. 

Više informacija: https://www.hrvatska.volontira.vcz.hr/events/event/1333

https://www.hrvatska.volontira.vcz.hr/events/event/1330;

 https://www.hrvatska.volontira.vcz.hr/events/event/1328 

Aktivnosti 23. svibnja 2019.: 

Aktivnosti 24. svibnja 2019.: 

 • HKD Sušak/Kortil, SMART, Matica umirovljenika, Graditeljska i Građevinska škola, OŠ Centar – Kortil uživo – uređenje trga, od oslikavanja trga, preko ukrašavanja stabala pletivom koje su izradile naše marljive pletačice, do postavljanja koševa, novih klupa i sjedala, preko čišćenja smeća i sađenja cvijeća. Kako trg nema ime, bit će tamo i jedan štand na kojem će svatko moći predložiti ime trga, a dan ćemo završiti uz palačinke i malo plesa i dobre glazbe. Prijave na  anita@hkd-rijeka.hr . Više informacija: https://www.hrvatska.volontira.vcz.hr/events/event/1451  .
 • Socijalna samoposluga Kruh Sv. Elizabete – podjela potrepština korisnicima u skladištu, prijave na 097 63 63 946. Više informacija: https://www.hrvatska.volontira.vcz.hr/events/event/1336
 • Društvo Naša djeca Opatija  – radionica Uključi maštu, isključi internet, prijave na 051 272 443 ili dnd.opatija@gmail.com . Više informacija: https://www.hrvatska.volontira.vcz.hr/events/event/1323  .
 • Odjel za podršku žrtvama i svjedocima Županijskog suda u Rijeci- volonteri Odjela za podršku žrtvama i svjedocima Županijskog suda u Rijeci zainteresiranim će građanima putem gradskog informativnog štanda na riječkom Korzu približiti volontiranje u podršci žrtvama i svjedocima uz podjelu promotivnih materijala. Zainteresirani građani moći će saznati što sve uključuje podrška žrtvama i svjedocima, koje su osnovne aktivnosti volontera na sudu te kako postati volonter Odjela za podršku žrtvama i svjedocima. Više informacija: https://www.hrvatska.volontira.vcz.hr/events/event/1473 .

Aktivnosti 25. svibnja 2019.: 

 • Volonteri Gradske knjižnice Rijeka čitaju kratke priče i poeziju odraslim osobama u Domu za psihički bolesne odrasle osobe Turnić. Pozivaju se zainteresirani volonteri da se jave na broj 099 23 43 744 do 20.5. za dogovor oko vježbi čitanja, preuzimanje priča i odlazak u Dom. Više informacija: https://www.hrvatska.volontira.vcz.hr/events/event/1455  .
 • Socijalna samoposluga Kruh Sv. Elizabete – prikupljanje potrepština u trgovačkom centru Tower, prijave na 097 63 63 946. Više informacija: https://www.hrvatska.volontira.vcz.hr/events/event/1332.

Zavolontirajte se s nama, pozovte prijatelje/ice, obitelj, partnere/ice!